Dino Murić
Dino Murić
diplomirani fizioterapevt in profesionalni košarkar
Vadba
FIZIOTERAPEVTSKA DELAVNICA: SPROŠČANJE Z MASAŽNIMI PRIPOMOČKI
#migimigi
#migimigidan2020
#migizdinom
#fizioterapija

Dino Murić, diplomirani fizioterapevt in profesionalni košarkar

O DINU

Dino Murić je profesionalni košarkar in diplomirani fizioterapevt, ki skrbi za vodenje fizioterapije v košarkarskem klubu Šenčur, kjer skrbi za preventivo in zdravljenje poškodb pri vrhunskih košarkarjih. Dino se je po končani diplomi vpisal na magisterij iz fizioterapije, ter pravil vrsto ortopedskih in manualnih tečajev, ki so specializirani za uspešno določanje diagnostike in izbiro prave terapije , ki sta ključni za zdravljenje poškodb in povrnitev pacientove funkcije. V Trzinu kmalu odpira tudi svoj DM Fiziocenter, kjer se bo izvajalafizioterapija za paciente vseh starosti po ortopedskih in travmatoloških operacijah ter akutnih in kroničnih poškodbah. Specializirani pa bodo predvsem na področju rehabilitacije športnih poškodb tako pri rekreativcih kot vrhunskih športnikih. 


DELAVNICA: MIOFASCIALNO SPROŠČANJE Z UPORABO RAZLIČNIH MASAŽNIH PRIPOMOČKOV

Miofascialne prožilne ali Trigger točke so hipersensibilne, boleče točke v napetih skeletnih mišicah, ki so locirane v mišičnem tkivu in/ali mišični ovojnici in jih občutimo kot vozle. Točke ponavadi nastanejo zaradi nepravilne drže, poškodb mišic in skeleta, pri preobremenitvi ali dolgotrajnih intenzivnih ponavljajočih gibov posameznega dela telesa. Posledično se mišična vlakna na teh mestih zalepijo ter zaklenejo mišico v zakrčenem ali raztegnjenem položaju ter povzročajo lokalno ali preneseno bolečino. 


Za večje disfunkcije in bolečine v mišici se za sproščanje teh točk se v največji meri uporablja terapija miofascialnih prožilnih točk, ki jo ponavadi  v kombinaciji z različnimi razteznimi vajami in vajami za moč izvaja za to usposobljen fizioterapevt. Ker pa se Trigger točke zelo pogosto pojavljajo tudi po intenzivnih treningih in vam lahko zaradi bolečine v mišici onemogočajo nadaljnjo aktivnost, si lahko z nekaterimi pripomočki, kot so masažni valj, trigger žogice ali masažna pištola in učenju pravilne tehnike sproščanja pomagati tudi sami in s tem uspešno odpravljate bolečinoin mišici omogočite pravilno funkcijo za nadaljnjo aktivnost. 

Powered by Froala Editor

Pokrovitelji dogodka

As
Fitnessclub stegne Radio aktual Aleja Hervis Oshee Erdinger Migimigi